Site Overlay

 Barbados

15 januari – 24 januari 2022

16 dagen op zee zolang heeft de overtocht van Mindelo naar Barbados geduurd en eindelijk hebben we land in zicht!!

Sinds de gele gloed aan de horizon in de nacht is verschenen, hebben we eigenlijk niet echt meer geslapen en worden we steeds onrustiger van het steeds dichtbij komende eiland. We zijn er bijna! Snel lezen we nog even door wat de formaliteiten precies inhouden. Aanmelden via VHF en volgen de instructies op. We moeten de boot aanleggen in de haven waar alle grote cruise schepen ook aanleggen. We manoeuvreren onze boot naar een plekje aan de kade maar die zijn niet gemaakt voor ons formaat “bootje”. Met een beetje hulp van een andere zeilboot lukt het om de boot vast te leggen en klauteren we aan wal. Ik had verwacht enorme spaghetti benen te hebben maar dat valt gelukkig erg mee. De officials staan ons al op te wachten om de nodige formaliteiten; Customs, Health department, Immigration, te doorlopen. Willem blijft aan boord en ik ga mee om alle administratie in orde te maken. Na een goed uurtje van 3 keer hetzelfde formulier invullen hebben we de stempels in onze paspoorten en zijn we formeel ingeklaard. We verlaten de haven om bij Bridgetown voor anker te gaan. De zon schijnt nog en het witte palmbomen strand met het blauwe water zijn een lust voor het oog.  Uiteraard moet onze oversteek gevierd worden dus niet lang daarna zitten op het stand met een cocktail in onze hand. 

De eerste dagen doen we het rustig aan. Verkennen Bridgetown, wat helaas vooral vergane glorie is, en chillen op het strand. Doordat we ons aan het schema (om de beurt 3 uur wakker, 3 uur zeilen in de nacht) hebben gehouden waren we ondanks de gebroken nachten niet doodmoe toen we aankwamen, al keken we echt wel uit naar een nachtje weer “normaal” te kunnen doorslapen. De ankerbaai is levendig met elke avond wel ergens muziek vanuit een van de strandtenten. Het grootste feest zijn de ritjes met het openbaar vervoer. Je weet niet wat je overkomt als je de eerste keer in de bus stapt; snoeiharde muziek en mensen die naar elkaar roepen. Je kijkt je ogen uit en we genieten vooral van dit zo on-westerse openbaar vervoer. Voor een paar dollar kan je het hele eiland rond. 

Samen met een aantal bevriende boten, die net als wij in de afgelopen dagen zijn aangekomen, gaan we naar Oistins toe (dorpje verderop) dat bekend staat om zijn streetfood restaurantjes waar je de lekkerste lokalen gerechten kunt eten. Het is een groot plein met allemaal kleine gebouwtjes met grote bbq’s buiten waar de vis of kip op gebakken wordt. We vinden nog een lege tafel en besluiten verschillende gerechten te bestellen zoals Redsnapper, Mahi Mahi, Tonijn en vliegende vis. We gooiden de aan boord gevlogen vliegende vissen steeds overboord maar hier is het een echte delicatesse. 

In de ankerbaai liggen verschillende scheepswrakken waar je naar toe kunt zwemmen en snorkelen. De meest prachtige felgekleurde vissen zwemmen er rond. In de baai zelf maar ook net om de hoek van de ankerplek zijn er golven zodat er ook gesurfd kan worden. Een beginnersgolfje in de baai waar ik mijn eerste golfjes gesurfd heb! Geen dikke wetsuits meer aan want de temperatuur van het water is heerlijk. 

Ter afsluiting van onze tijd op Barbados bezoeken we de lokale dierentuin/educatie centrum in het noorden van het eiland waar de natuur nog ongerept is en je de apen kunt zien die daar in de omgeving wonen. Net als de boodschappen is de entreeprijs aan de hoge kant voor de tijd die je er kunt doorbrengen maar je draagt tevens bij aan het behoudt van het centrum en de prachtige omgeving. 

Barbados een levendige bestemming met prachtige stranden en vooral hele vriendelijke Bajans. 

3 thoughts on “ Barbados

  1. Absoluut mee eens ! Een cadeautje en dat nog wel op Willem z’n eigen verjaardag 🎁!

  2. Weer genoten van jullie blog!
    Fijn, dat jullie de draad weer hebben opgepakt! Veel geluk en plezier toegewenst en deel dit a.u.b. met ons!

Geef een antwoord