Site Overlay

Peniche & Cascais!

Peniche 31 augustus – 8 september

Het is een dagje zeilen van Nazaré naar Peniche. Strak blauwe lucht en een relaxte koers voor de wind. De haven van Peniche is klein en weinig ruimte om aan te leggen. We bekijken de verschillen de opties waar we kunnen ankeren maar besluiten uiteindelijk langs een grote catamaran in de haven aan te leggen. Niet heel makkelijk van de boot afstappen nu we eerst een veel grotere catamaran moeten opklimmen, het is even niet anders. 

Peniche staat net als Nazaré bekend om zijn goede surfcondities. Het strand is ongeveer 20 min lopen vanuit de haven. We huren voor een paar dagen fietsen met een surfplankdrager zodat we makkelijk even heen en weer kunnen fietsen. Op deze locatie zijn er mooie beginners golven dus het wordt tijd voor mijn eerste surfles van Willem. Het ziet er zoveel makkelijker uit dan het is om te leren! Na een hoop mislukte pogingen lukt het dan toch om een paar keer goed in te peddelen op een golf(je). 


Cascais 8 september-2 oktober

Over dit moment hebben we al kijkend vanaf het terras naar voorbijvarende zeilboten zo vaak gefantaseerd. Ooit komt er een dag dat we hier voorbij varen met onze eigen boot, hoe gaaf zou dat zijn! Dat moment is nu dan eindelijk aangebroken, we varen naar Cascais met onze eigen zeilboot. Het is een lange dag zeilen en vanaf het moment dat we Cabo de Roca herkennen zijn we niet meer te houden. De plaatsen waar we al zo vaak zijn geweest zien we nu vanaf het water. We bellen met onze (schoon)moeder, Thecla, en kijkend door een verrekijker zwaaien we naar elkaar. Wat een bijzonder moment! We kijken elkaar aan en beseffen hoe bijzonder het is dat we dit samen mogen ervaren. In de haven worden we door Thecla en Isolde ontvangen. Wat fijn om weer familie te zien!

De komende weken staan in het teken van familie en vrienden. Brian & Nathalie die ons komen opzoeken in Cascais en de fietstocht van Willem waar Brian ook aan meedoet. Anne & Marcel van de Zeezot die we in Peniche hebben ontmoet verblijven ook een aantal weken in Cascais. Stranddagen, hikes, stedentrips, bootklussen wisselen elkaar af en de dagen vliegen voorbij. Willem heeft de watermaker geïnstalleerd. Dat was een mega klus maar nu kunnen we van zeewater drinkwater maken; zelfvoorzienend 2.0. 

Na het vertrek van Brian en Nathalie is voor ons de tijd aangebroken om het weervenster goed in te gaten te gaan houden zodat we klaar zijn om te vertrekken naar Porto Santo. Samen met Thecla zorg ik voor het bevoorraden van de boot en Willem rondt de laatste klusjes af. Op de vertrekdag varen we met z’n allen naar het tankpontoon waar we nog tanken voor vetrek en de administratieve zaken afwikkelen op het havenkantoor. Trossen los op naar Porto Santo! We zwaaien naar onze familie tot ze uit het zicht zijn. Weer afscheid nemen van onze familie, ook een tweede keer wordt dat er niet gemakkelijker op.   


Geef een antwoord