Site Overlay

Ría de Vigo: Ensenada de Barra-Cangas-Vigo-Ensenada de Moaña-Isla Cies-Panxon-Baiona

12 augustus t/m 18 augustus

Alweer de laatste ría van Galicië die we binnen zeilen voordat we de grens overgaan naar Portugal. Ría de Vigo, de naam zegt het al, de stad Vigo die aan deze ría gevestigd is, is de grootste stad van Galicië en heeft wel iets weg van Barcelona. Eerst staat er een hereniging met Janjorem gepland bij Ensenade de Barra en kijken erg uit om weer te kunnen bijpraten na elkaar een aantal weken niet gezien te hebben. 

Om Vigo te kunnen bezoeken besluiten we een plekje in de haven van Cangas te reserveren. Cangas ligt recht tegenover Vigo en vanuit daar vertrekt er een ferry naar Vigo. Vigo is absoluut een aanrader om te bezoeken. Wat een leuke bruisende stad! We hebben een grote stadswandeling gemaakt door zowel het historisch centrum als de nieuwe buitenwijken. Om ons bezoek af te sluiten hebben we oesters gegeten , delicatesse van de streek, in een restaurantje aan de Rúa de Pescadeiros wat al een happening op zich is met alle vis uitgestald in de straat. Na een paar nachten in de haven van Cangas zijn we nog naar naar de baai van Moãna gevaren en daar voor anker gegaan. Dat leek ons wel een mooie stop-over voordat we zouden omkeren en de ría uitvaren om voor anker te gaan bij Isla Cies. Voor Isla Cies, ook onderdeel van het Parque National das Islas Atlánticas,  hebben we een vergunning moeten aanvragen en mochten daar op 16 augustus voor anker. Na het prachtige eiland bezocht te hebben, varen we aan het einde van de dag naar de baai van Baiona, een veel bezochte bestemming en is een mooi oud dorpje.

Geef een antwoord