Site Overlay

RÍAS BAIXAS

Een ría is een rivierdal dat uitmondt in de zee en is ook onderhevig aan de werking van eb en vloed. De bekendste ría van Spanje is onze nieuwe bestemming de Ría Baixas bestaande uit; Ría Muros, Ría de Arousa, Ría de Pontevedra en Ría de Vigo.

Ría Muros: Muros-Playa de Aguiera-Portosín (3/8-6/8)

Over Muros hadden we al veel gehoord en dat het de “must-visit” is van deze ría. We ankeren in de baai maar het weer werkt niet echt mee. Het is niet het zonnige Spanje zoals aan de andere kant van het land aan de Middellandse zee. Ondanks de miezer regen gaan we toch met de bijboot naar de wal. We lopen door de kleine straatjes maar door het slechte weer, en siësta, ziet het dorpje er een beetje somber uit. Na wat boodschappen hebben gedaan gaan we terug naar de boot waar we de rest van de middag aan boord blijven. Willem pakt een van de klapstoeltjes en gaat onder het “regendakje” buiten zitten. Ja, dat kan natuurlijk prima onze kuip is breed genoeg, je zit droog en je hebt nog wat te zien. Soort van veranda maar dan anders 🙂 

Na de slapeloze nacht voor anker in Finesterre gaat Willem proberen met tiewraps het slaan van de kabel die door de mast loopt te verhelpen. Hij heeft hierover een tip gelezen dat je door om de 10 cm een aantal tiewraps aan de kraanlijn te binden de ruimte in de mast verkleint zodat de kabel veel minder ruimte heeft om heen en weer te bewegen en dus ons uit onze slaap te halen als er weer wat meer golfslag staat. Voor mij is het wasdag, met een grote Ikea tas vol, naar de wasserette. In Spanje zijn er overal wasserettes te vinden waar je voor een paar euro een wasmachine en droger tot je beschikking hebt. Deze wasmachines zijn groter en wassen sneller dan de wasmachine in de haven zodat je met een uurtje klaar bent. 

Wanneer eindelijk het zonnetje weer schijnt varen we naar de overkant en gaan voor anker bij Playa de Aguira. Absoluut het mooiste plekje in deze Ría! Portosín brengen we een vluchtig bezoekje maar hadden we ook kunnen overslaan.

Geef een antwoord