Site Overlay

Ría de Arousa

Pobra do Caramiñal-Cambados-Isla La Toxa (6/8-9/8)

Onderweg en zeilend naar de nieuwe ría bak ik een brood in de broodbakmachine. De broodbakmachine hebben we voor deze reis aangeschaft met het idee om gas te besparen aangezien onze zonnepanelen ons van voldoende stroom voorzien. De zonnepanelen hebben we nu twee jaar geleden geïnstalleerd en sindsdien geen walstroom meer gebruikt. Het is de eerste keer dat ik onderweg een brood heb gebakken en was, al zeg ik het zelf, er tevreden over het resultaat. Zelfs wanneer de boot wat schuin gaat bakt de machine onverstoorbaar door. Energie opgewekt via de zonnepanelen en je eigen broodbakken terwijl je zeilt dat is toch wel een bijzonder ervaring. Alleen voor water zijn we nog afhankelijk van een haven maar ook dat zal, zodra Willem de watermaker hebben geïnstalleerd, dan niet meer nodig zijn. We beginnen nu een beetje in een ritme te komen en dan merk je dat je leven versimpeld omdat je vooral bezig bent met je primaire levensbehoefte eten en drinken kopen of maken. Het meerdere dingen doen op een dag zoals je dat thuis gewend was bijv op een zaterdagochtend; wasje erin, sporten, daarna boodschappen halen etc dat kan ik vergeten want alles kost veel meer tijd omdat je het niet voorhanden hebt of omdat niet alles in de nabije omgeving te vinden is. 

Ría de Arousa is de grootste ría van Galicië die vooral bekend staat om zijn vele drijvende mosselplatforms genaamd “bateas”. Ze liggen overal en zijn overlicht dus het is wel prettig dat we met daglicht aankomen bij Pobra do Caramiñal. Mooie rustige ankerbaai en het Pobra do Caramiñal is een levendig dorpje met veel restaurantjes en terrassen. We maken een flinke wandeling naar de Piscinas Naturales do Río Pedro, een prachtig natuurgebied en eten we mosselen die we uiteraard ook moesten proeven aangezien daar de ría om bekend staat.

Behalve mosselen is er nog een “must taste” en dat is de Albariño wijn dus zeilen we naar Cambados, waar jaarlijks een festival ter ere van deze wijn wordt gehouden, om daar de winnende wijn van 2020 en 2021 te kopen. Laatste stop in deze ría is een overnachting voor anker in een riviermonding naast Isla Toxa. Nog een ochtendwandeling over het eiland voordat we verder gaan. Het hele eiland blijkt een vakantieresort te zijn met de meest luxe woningen.

2 thoughts on “Ría de Arousa

  1. Succes lieve zeilers, hartstikke leuk om jullie verhalen te lezen en jullie te volgen🤞👏👏💫

Geef een antwoord