Site Overlay

Ría de Pontevedra: Isla Ons-Isla Tomba-Combarro 

9 augustus t/m 12 augustus

Met nog twee rías te gaan beginnen we onze tocht naar Ría de Pontevedra met een overnachting voor anker bij Isla Ons. Het eiland dat zich bevindt voor de ingang van de ría is onderdeel van het Parque National das Islas Atlánticas. Het eiland is prachtig met de witte stranden en het azuurblauwe water. We hiken naar het hoogste punt en hebben een waanzinnig uitzicht over de hele ría. De nacht verloopt onrustig maar dankzij het tie-wraps idee van Willem een stuk minder lawaaierig. Het werkt! 

We varen door naar Combarra een dorpje aan het einde van de ría daar zullen we veel minder last hebben van de golfslag en kunnen we een paar dagen rustig aan een mooringbal hangen. Isla Tomba ligt net buiten Combarra en is een leuke plek om voor anker te gaan. Overdag is het drukbezocht met dagjesmensen die daar naar toe varen om te zwemmen. Aan land gaan op het eiland is verboden aangezien het eigendom is van het leger. Regelmatig vaart er een patrouillebootje langs die de bezoekers weer vraagt om direct te vertrekken. 

Combarro oogt en doet middeleeuws aan. Heel leuk dorpje om te bezoeken. Wel drukker bezocht door toeristen dan de andere plaatsjes die we tot dusver hebben gezien. Als we op een nieuwe plek aan komen zijn onze dagen meestal gevuld met het verkennen van het dorpje en omgeving waarna we weer verder gaan. Voor het eerst hebben we nu een dag waarop we niets hoeven en gaan doen, gewoon een dagje lui aan boord blijven. Beetje rommelen, lezen en we pompen de SUP voor het eerst op om te SUPen in de baai die ook nog wordt bezocht door dolfijnen!

1 thought on “Ría de Pontevedra: Isla Ons-Isla Tomba-Combarro 

Geef een antwoord